Herfst!

Materialen

Een langwerpig stuk tekenpapier, plakkaatverf in geel,oranje, rood en eventueel ook bruin, dikke kwast en water, waskrijt, voorbeelden van paddestoelen, grijs potlood.

Lesdoel

Een tekening in de lengte maken 

Overlapping 

Paddestoelen tekenen 

Lesinhoud

Eerst worden de paddestoelen en blaadjes getekend met grijs potlood. Wijs ze erop dat het een lang papier is. Minimaal één paddestoel is heel lang. Deze paddestoel kan achter een kleine langsgaan. Laat ze maximaal drie paddenstoelen tekenen. Vaak hebben kinderen er moeite mee om groot te tekenen. Verder staan de paddestoelen in dit geval niet op de onderrand van het papier. Laat zien op welke manier de onderkant van de hoed moet worden getekend. 

Verf vervolgens het hele papier vol met herfstige kleuren. Let op, de kleuren moeten zichtbaar blijven dus niet teveel mengen. Eventueel de kwast uitspoelen tussen twee kleuren door. Als het goed is blijven de tekenlijntjes nog zichtbaar door de verf heen. Dus niet te dik verven.

Als het blad droog is, (tip: met een föhn gaat het sneller), worden eerst de paddenstoelen met wit overgetrokken en vervolgens in gekleurd. Let op: eerst de witte stippen. Trek voorzichtig de zwarte lijntje aan de onderkant van de paddenstoel. Zoek hierbij telkens een scherp puntje op van je krijtje. Kleur de blaadjes in en trek de lijntjes met zwart over. Zwart papier erachter als lijstje. En ophangen maar!