Tekenles In Bethlehems Stal

Materialen

Langwerpig stuk wit tekenpapier, iets meer dan de helft van een A3, kwast, plakkaatverf zwart/donkerblauw/lichtblauw/wit/geel, zwart en geel papier, wat stro, lijm 

Lesdoel

Overgangen verven 

Spatten 

Lesinhoud

Drup op het papier, van beneden naar boven, achtereenvolgens een gele stip, dan twee witte, een lichtblauwe, een donkerblauwe en een zwarte druppel verf. Ga dan met de kwast van links naar rechts, onderaan beginnen. Vermengd de geel naar boven toe met het eerste witte druppeltje. Maak dan de kwast een beetje schoon want ander krijg je geel en blauw door elkaar en dus groen. Ga verder met het wit, vermeng naar boven toe met een beetje lichtblauw enz. Maak mooie overgangen. Daarna maak je de kwast schoon en pak je een extra kwast. Doop de ene kwast in de witte verf. Niet teveel. Tik met de kwasten kruiselings op elkaar. Boven het donkerblauwe/zwarte gedeelte. De witte verfspatjes zijn de sterren. 

Knip een mooie gele ster. Plak op. Daarna van zwart papier een kribbe en van strookjes zwart papier een stal. Plak ook een klein beetje stro op de kribbe. Omlijst met zwart papier.